A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Клішковецький опорний заклад освіти імені Леоніда Каденюка Клішковецької сільської ради

Новини

Дата: від до Скинути

Вітаємо переможців Обласного конкурсу-захисту наукових робіт

Вітаємо Гончарук Аріну та Віту Ігорівну Музику, переможців Обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт. І місце в секції «Психологія». Тема дослідження: «Стрес та розвиток стресостійкості у підлітків».

16:38 23.02.2023

Вітаємо переможців Обласного конкурсу-захисту наукових робіт

Вітаємо Гуцул Даріну та Марію Миколаївну Ротар, переможців обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт! Секція - історія України - ІІ місце. Тема роботи - Довга дорога додому: репресії населення нашого краю в радянський період на прикладі сіл Клішківці, Гордівці). Гуцул Даріна, учениця 9-Б класу разом зі своїм керівником, вчителем історії , Ротар Марією Миколаївною , описали історію родини свого дідуся Сіньковського Володимира Івановича, родина якого проживала в с.Гордівці, а в 1941 році, як куркулів, вислали з рідного села в кількості 5 чоловік в далекий Салехард на півночі Тюменської області. Родина перебувала на висланні до 1954 року, там народилися діти, там помер і батько, а діти ще довго відчували на собі недоброзичливі погляди оточуючих, поки не реабілітували родину в 1991 році. Робота присвячена трагічним подіям 1940-х - 1950- х років, коли радянська влада боролася з справжніми господарями-власниками землі, безпідставно звинувачуючи людей, приклеюючи ярлик "ворога народу" . Зокрема, показано причини та наслідки репресій, досліджено списки репресованих в селах Клішківці, Гордівці, зібрано спогади та фото з сімейного архіву родин репресованих. Використано матеріали з третьої книги "Реабілітовані історією.Чернівецька область", "Літопис села Клішківці" Д.С.Карвацького, книги " Клішківці: сторінки минулого і сьогодення" Я.Гайсенюка та Н.Мельничук тощо. Родина Сіньковських допомогла в зборі та систематизації архівних матеріалів, а Гуцул Дарінка зуміла достойно захистити роботу на Конкурсі МБАН, слухачем якої стала в цьому році. Історична пам'ять особливо цінна сьогодні, коли наша рідна Україна , її героїчний народ, мужні захисники знову змушені захищати своє право вільно жити у своїй рідній землі - Україні !

15:58 22.02.2023

Конкурс «Учитель року»

Конкурс «Учитель року» – це не просто престижна освітянська нагорода або фахове випробування. Це, передусім, можливість самовдосконалення. Адже, участь у Конкурсі, обмін досвідом, допомагають генерувати нові, креативні рішення та мотивують до професійного розвитку.

15:58 21.02.2023

Вітаємо переможців

Вітаємо переможців ІІІ туру(обласного) Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад з англійської мови!

15:58 10.02.2023

Вітаємо переможців

Вітаємо Петрашишену Софію (5-А клас), призерку ІІІ етапу (обласного) Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Вчитель - Світлана Дмитрівна Главачук.

15:58 10.02.2023

Вітаємо переможців

Вітаємо Ангеліну Гаврилян, ученицю 5-Б класу, яка взяла участь у VIII обласному онлайн конкурсі читців творів Юрія Федьковича. Ангеліна нагороджена грамотою у номінації "Проникливе виконання твору Юрія Федьковича". Бажаємо і надалі нових досягнень та творчих успіхів.

15:58 10.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень