A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Клішковецький опорний заклад освіти імені Леоніда Каденюка Клішковецької сільської ради

Вірю в майбутнє твоє, Україно!

Дата: 26.10.2023 19:35
Кількість переглядів: 32

Фото без описуФото без описуФото без опису

# "Вірювмайбутнє твоє, Україно!" 2023

Місячник шкільних бібліотек триває.

Напередодні Дня української мови та писемності, в рамках Місячника шкільних бібліотек, в нашій школі учні 6-А класу ( класний керівник С.Д.Главачук) розпочали челенж "Відомі люди про мову". Цитуючи відомих українців, учні ще раз усвідомили вагомість та значущість української мови в житті народу.

На бібліотечному уроці учні 4 класів (класні керівники А.В.Боцько та О.Б.Голик) дізнались, що сучасна українська мова налічує близько 256 тис.слів і включена до списку мов, які успішно розвиваються в цей час. Наша мова сформувалась в десятому - четвертому тисячоліттях до нашої ери і походження слів слід шукати в санскрипті, а не в інших мовах, таких як російська, турецька чи німецька, які виникли значно пізніше. Переглянувши повчальне відео "Тринадцять цікавих фактів про українську мову" , діти почерпнули більше відомостей про неповторність та вагомість української мови.

В бібліотеці розгорнута книжкова виставка "Ми подолаєм тебе, враже, рідним словом", яка допоможе любителям книг більше поринути в світ української мови .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень