A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Клішковецький опорний заклад освіти імені Леоніда Каденюка Клішковецької сільської ради

«Я маю крила, я маю віру, я маю силу!»

Дата: 10.05.2024 09:29
Кількість переглядів: 45

Особливі діти – чуйні, добрі, милі,

Особливі діти – ранимі й вразливі,

Серце їх наповнене – ласкою , теплом.

Особливі діти – Янголи з одним крилом!

Освіта дитини з обмеженими можливостями спрямована на облаштування її в соціокультурному просторі і надання допомоги в самоіндентифікації, самовизначенні, самореалізації з урахуванням її індивідуальності.

В. Сухомлинський наголошував: «Увести дитину в світ людських стосунків – одне з найважливіших завдань виховання», а якщо це стосується дітей з особливими потребами, то це завдання стає не тільки найважливішим, а ще й складним випробуванням для педагога.

Безболісна адаптація та соціалізація до умов перебування учня в закладі освіти залежить від кожного працівника, від усього педагогічного колективу, ритму, стилю, напрямку роботи освітнього закладу.

Всі аспекти забезпечення повноцінного та ефективного освітнього процесу особливих дітей в сучасних умовах, було розглянуто на відкритому засіданні міжшкільної методичної спільноти асистентів вчителів та вихователів закладів освіти Клішковецької ТГ, яке відбулося 10 травня 2024 року в опорному закладі освіти імені Леоніда Каденюка . Тема засідання-зустрічі в дружньому колі - «Я – особлива дитина, Я Ангел – з одним крилом» . Учасниками зустрічі були: асистенти вчителів, асистенти вихователів , фахівці КУ ІРЦ та запрошені гості . Незабутніми були враження від прослуховування поезій , присутньої гості- поетеси Хотинщини Катріни Рябой,

Гаслом заходу ста вислів - «Я маю крила, я маю віру, я маю силу!» , адже кожен день у житті дітей з особливими потребами , наповнений прагненням пристосовуватися до самостійного життя у суспільстві, самовдосконалення, бажанням приносити радість собі та оточуючим. Головне для них, що життя, є і воно продовжується завдяки професійній підтримці , завдяки їхнім крилам – асистентів вчителів, вихователів, які дають міць і допомагають впевнено долати перешкоди та здійснювати щасливий політ у всесвіті життя.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень